logo
None

Opvallen in een overvolle vacaturemarkt?

bedrijven
Bedrijvenportal
Opvallen in een overvolle vacaturemarkt?

Datum van publicatie: 18 september 2024

Luister naar audio

Lees tijd +/- 3,3 minuten

Zet data in om de juiste kandidaten te bereiken! Shaun Blijstra, accountmanager bij Jobdigger weet precies hoe je data slim inzet om kandidaten te werven. Tijdens een inspiratiesessie voor partners van Twente Board deelde hij zijn kennis. “Laat data voor je werken en communiceer effectiever met je doelgroep.”

In deze krappe arbeidsmarkt is het vinden van de perfecte kandidaat een flinke uitdaging. Met de juiste inzichten communiceer je gericht en trek je sneller de juiste mensen aan. Arbeidsmarktdata zijn daarbij je geheime wapen: ze geven je toegang tot een schat aan waardevolle informatie. Vijf tips om je vacatures aantrekkelijker te maken dan die van je concurrenten.

 

Tip 1: Analyseer concurrerende vacatures en laat jouw tekst eruit springen

Kijk naar wat je concurrenten doen en analyseer hun vacature teksten. Zo ontdek jij welke verbeterpunten jij moet aanbrengen in je eigen vacaturetekst. Daarnaast zie je dan ook welke vacatures er nog meer actueel zijn voor hetzelfde type functie. Optimaliseer hiermee je eigen vacature tekst en zorg dat je opvalt tussen de rest.

 

Tip 2: Speel in op de pullfactoren van je doelgroep

Pullfactoren zijn de redenen waarom iemand voor jouw bedrijf zou kiezen. Als werksfeer een belangrijke factor is, laat dan een pakkende video zien van de werkomgeving. Door te weten wat jouw doelgroep belangrijk vindt, kun je écht opvallen.

 

Tip 3: Geef een salarisindicatie mee en zorg dat deze aansluit bij de markt

Uit de arbeidsmarktdata van Jobdigger blijkt dat maar de helft van de Nederlandse bedrijven een salarisindicatie in hun vacatures plaatst. Terwijl dit voor veel werkzoekenden een belangrijke pullfactor is om te gaan solliciteren. Benoem de salaris indicatie in je vacature tekst en onderscheid je van de rest.

 

Tip 4: Focus op de juiste skills in je vacaturetekst

Kijk verder dan het CV. Door te werven op basis van vaardigheden, spreek je een bredere doelgroep aan. Benoem duidelijk welke skills nodig zijn, zodat kandidaten zich hierin herkennen en eerder geneigd zijn te reageren.

 

Tip 5: Plaats de vacature op plaatsen waar je doelgroep aanwezig is

Niet alleen de inhoud van je vacature is belangrijk, maar ook de plek waar je deze plaatst. Door de vacature te plaatsen op de juiste kanalen heb je een grotere kans om de juiste kandidaten te bereiken. Plaats de vacature ook op vacature sites zoals de Jobportal van Twente.com. Bekijk ook het Social media gebruik van je doelgroep. Plaats een advertentie op LinkedIn en bereik hiermee je kandidaten.

 

Wil je bij onze volgende inspiratiesessie voor partners aanwezig zijn? Neem contact op met onze partnermanager Caren Dijkhuis.

Deel gerelateerde artikelen op:

-

Kim Peddemors

-

Shaun Blijstra