Werken bij Twente Board? Bekijk hier onze vacature. logo
Samenwerken aan Bruto Twents Geluk in een groene technologische topregio

Agenda voor Twente

Dé gezamenlijke investeringsagenda van de overheid, kennis- en onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven in Twente. Samen maken we ons hard voor een sterke economie, voldoende werkgelegenheid én voldoende talenten om alle vacatures in te vullen. Maar ook voor slimme technologie, duurzaamheid, schone energie, een goede bereikbaarheid en een mooie woon-, werk- en leefomgeving. Alles wat jou ook aangaat.

GEZAMENLIJKE INVESTERINGSAGENDA

Sociaaleconomische opgave

Gelukkige mensen presteren beter, zowel in hun werk als in hun sociale leven. Daarom willen we vanuit de Agenda voor Twente 2023 - 2027 samen werken aan het vergroten van het Bruto Twents Geluk. Dit doen we door te investeren in een economie die draait om brede welvaart. Een economie waarin ondernemerschap geen waarde onttrekt, maar waarde creëert: waarde voor mens, natuur en maatschappij. In Twente draait de economie van de toekomst niet alleen om financiële groei, de Twentse economie draait ook om welzijnsbloei. 

De Agenda voor Twente focust op de lange termijn opgaven van Twente. Het versterken van het brede Twentse bedrijfsleven staat centraal. Daarvoor is het aantrekken, opleiden en behouden talent van alle niveaus hard nodig. Dit talent wil wonen en werken in een prettige regio, die goed bereikbaar is. De agenda richt zich op drie maatschappelijke opgaven: een slimme toekomstbestendige energievoorziening, transformatie naar een duurzame en circulaire economie en innovatieve gezondheidszorg. Op deze thema's leggen we de verbinding tussen kansen die het bedrijfsleven ziet en de sterke kennisposities van Twente.  

Agenda voor Twente 2023-2027
None
None
None
None
Agenda voor Twente

Wil jij bijdragen?

Neem dan contact op met Twente Board Development. Samen kijken we hoe jouw idee of voorstel bijdraagt aan de Agenda voor Twente en/of er vergelijkbare initiatieven spelen in de regio. Twente Board Development gebruikt de KRACHT-criteria om een projectaanvraag te beoordelen. Het commitment vanuit bedrijfsleven op projecten zien wij als een belangrijk criterium. Dat heeft namelijk een directe relatie met de toekomstbestendigheid van projecten.